projectdigital
September 19, 2021, 09:06:33 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: welkom op het nieuwe informatica forum
 
  Home Help Search Arcade Staff List Login Register  
  Show Posts
Pages: [1]
1  Info / ict nieuws / Samsung lanceert NC10-netbook on: September 20, 2008, 01:12:48 am
Samsung heeft de specificaties van zijn netbook bekendgemaakt. De NC10 verrast niet met zijn specificaties; wel opmerkelijk zijn het antibacteriŽle toetsenbord en de accuduur, die circa acht uur bedraagt.

Een prijs van de NC10 is nog niet bekend; wel zou de netbook vanaf oktober in Europa, waaronder Nederland, verkrijgbaar zijn. De ultraportable van Samsung beschikt, zoals vrijwel alle kloons, over een Intel Atom-processor met een kloksnelheid van 1,6GHz. De hoeveelheid geheugen van de netbook is niet gespecificeerd, maar zal naar alle waarschijnlijkheid 1GB bedragen. Als opslag kan gekozen worden tussen een harde schijf van 80GB of van 160GB: een ssd-optie is er niet. Het besturingssysteem is de Home-editie van Windows XP. De NC10 is voorzien van een 10,2"-beeldscherm met een resolutie van 1024x600 pixels, dat door leds verlicht wordt.

Het relatief grote beeldscherm maakt een volgens Samsung een fullsize-toetsenbord mogelijk, dat bovendien van een antibacteriŽle coating voorzien is. Deze coating bestaat uit nano-zilverdeeltjes. Voor zijn communicatie met de buitenwereld beschikt de ultraportable over een lan-aansluiting en over een draadloze Atheros-netwerkkaart die geschikt is voor b- en g-netwerken. Optioneel is een bluetooth 2.0-module met edr. De netbook is verder voorzien van een webcam met 1,3 megapixels en heeft de gebruikelijke poorten en een kaartlezer aan boord. Als accu wordt een model met zes cellen meegeleverd, wat het gewicht van de NC10 op een stevige 1,33 kilo brengt, maar wel zo'n acht uur gebruikstijd mogelijk zou maken. De NC10 zou in pianozwart, wit en metallic blauw verkrijgbaar worden.


bron
2  Info / ict nieuws / Je eigen foto's op Google Maps en Google Earth on: September 19, 2008, 04:11:08 pm
Met Panoramio kun je je eigen foto's aan Google Earth koppelen. Deze zijn dan in een aparte laag in het programma (of via de Panoramio website) te zien. Als je in Google Earth of Google Maps deze laag instelt kun je alle openbare foto's zien. Dat zijn er een kleine 10 miljoen), maar je kunt ook een laag maken met alleen je eigen foto's.

Panoramio werd op 3 oktober 2005 gelanceerd als ťťn van de eerste onafhankelijke  webdiensten die gebruik maakte van de mogelijkheden van Google Earth. Het idee sloeg dusdanig aan dat Google het bedrijf anderhalf jaar later overnam. Daarmee kwam Panoramio in dezelfde handen als Google Earth en Google Maps. Dat had ondermeer tot gevolg dat de foto's bij Panoramio sinds mei 2008 ook op de Google Maps website getoond worden.

Als gebruiker mag je gratis 2 GB aan foto's opslaan. Je kunt deze ondermeer gebruiken om mooie foto's uit je eigen omgeving online te plaatsen of om foto's van een rondreis in een eigen laag te plaatsen. In Google Maps, Google Earth of Panoramio kunnen vrienden en familie dan de foto's bekijken en precies zien waar ze gemaakt zijn. Je kunt de foto's voor het grote publiek beschikbaar maken, of alleen toegankelijk maken voor bekenden.
Panoramio

en hier vind je de bron
3  Info / ict nieuws / hotmail komt weer met een nieuwe ... on: September 19, 2008, 03:58:09 pm
De nieuwe versie van Microsoft Live Hotmail biedt veel nieuwe voordelen voor de gebruikers, zowel optisch, qua mogelijkheden als onzichtbaar "onder de motorkap". Het aanmelden bij Hotmail en e-mail bekijken zal bij een breedbandverbinding tot 70 procent sneller gaan verlopen. Bij een tragere verbinding is zal de snelheidstoename nog altijd 56 procent bedragen. Dit heeft tot gevolg dat de lightversie van Hotmail verdwijnt. Deze beperkte versie was bedoelt voor mensen met een minder snelle verbinding.

Ook heeft Microsoft de beveiliging tegen spam, virussen en andere malware verbetert zodat het gebruik van Hotmail veiliger geworden is. Een optische verbetering is de mogelijkheid thema's en kleuren in te stellen. Zo kun je het postvak een uiterlijk geven dat bij je past.

De mogelijkheid om in een leesvenster een e-mail bekijken zonder het bericht te openen bestond al in de uitgebreidere Hotmail versie. De gebruiksvriendelijkheid is verder toegenomen door de mogelijkheid sneller het mailadres van een contactpersoon in te voegen. Zodra je de eerste letters van een naam in de 'Aan'-regel typt, worden alle namen weergegeven van contactpersonen die daarmee overeenkomen. Bovendien is het nu nog makkelijker om e-mails naar groepen te verzenden. Hotmail begint dankzij dit soort aanpassingen steeds meer een online alternatief voor Outlook Express te worden. Maar het maakt ook meer en meer onderdeel uit van de Live diensten van Microsoft. Het is met de nieuwe versie bijvoorbeeld mogelijk om Messenger-berichten vanuit Hotmail te verzenden en nieuwe agendafuncties om makkelijk agenda's te delen met familie en vrienden.

Wat ook veel gebruikers zal aanspreken is de toegenomen opslagruimte. Microsoft noemt geen aantallen MB's maar heeft als beleid dat de opslagruimte van Hotmail automatisch met je meegroeit. Dit betekent dat je meer opslagruimte krijgt als je meer nodig hebt. Er deze liggen volgens Microsoft zo hoog dat het onwaarschijnlijk is dat je er ooit tegenaan loopt. Als dat om welke reden dan ook toch gebeurt, krijg je daarover per e-mail bericht. Dit klinkt als onbeperkte ruimte met een fair use policy.

Wanneer de nieuwe versie van Hotmail (ook wel Hotmail Wave 3 genaamd) beschikbaar komt is niet bekend gemaakt. Aangezien de gebruikers al via een mail geÔnformeerd zijn is het de verwachting dat het overzetten van de account snel van start gaat. Zoals gebruikelijk zal Microsoft dit waarschijnlijk gefaseerd.

4  Info / ict nieuws / handig ... of niet soms ? on: September 19, 2008, 03:55:25 pm
Sommige PC's verstop je niet onder je bureau, maar plaats je juist in het zicht. De PC's van het merk Shuttle zijn bijvoorbeeld ontworpen om op je tafel te plaatsen. Zo'n PC staat er dan normaal gesproken maar een beetje te staan, maar bij de nieuwe Shuttle D10 ligt dat anders. Dit model is voorzien van een ingebouwd 7 inch LCD-scherm. Het betreft een touchscreen, dus je kunt je pc met dit scherm bedienen!

En natuurlijk kun je hem als tweede scherm gebruiken, al is de maximale resolutie van 800 bij 480 pixels wat aan de lage kant om bijvoorbeeld video te bekijken.

De Shuttle D10 is in Japan te koop voor prijzen vanaf 330 euro. Over de prijs en beschikbaarheid in Europa is nog niets bekend.

bron
5  Off -topic / Funhoekje / Stamboom on: September 18, 2008, 03:22:06 pm
hier zou je zogezegd je stamboom kunnen vinden :p
maar werkt toch niet hlemaal volgens mij zenne ... ale ik vind mijne achternaam toch niet  Shocked
6  ProjectDigital / ProjectDigital reclame / help Projectdigital on: September 17, 2008, 01:52:04 pm
help deze website aan een webhost van 1-eurohost en klik op de reclame op dit forum Smiley  Winken ga ook eens kijken op sisblog
7  Off -topic / Babbelroom / Goededag iedereen on: September 16, 2008, 02:25:37 pm
goeie avond iedereen  Grin
8  ProjectDigital / Forum meldingen / Re: lay-out nieuwe forum on: September 14, 2008, 03:11:49 am
en er gaat tijdelijk een slotje op dit topic
9  ProjectDigital / Forum meldingen / Re: lay-out nieuwe forum on: September 14, 2008, 03:09:10 am
er is een nieuwe layout
10  Off -topic / voorstelhoekje / Breske on: September 14, 2008, 03:03:27 am
hallo sterveling
ik ben Breske
ik ben 16 jaar
ik woon ergens in Deurne
mijn hobby's zijn scouts , photoshop , webdesing


als je nog vragen hebt moet je ze maar stellen


grtz Dieter
11  Off -topic / funny pics / water op mars on: September 14, 2008, 02:36:32 am
er is water op Mars gevonden  Wink
geloog je me niet ?

klik dan hier hť
12  ProjectDigital / Forum meldingen / Re: lay-out nieuwe forum on: September 13, 2008, 12:38:02 pm
mmm mij maak het niet uit Smiley
ik wil het tesnoots altijd veranderen Smiley zodat jullie uw zin hebben  Cheesy


grtz breske
13  ProjectDigital / Forum meldingen / lay-out nieuwe forum on: September 13, 2008, 12:34:59 pm
wat vind jij van de lay out van dit forum  Kiss
Pages: [1]
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
SMF For Free - Create your own Forum
Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy